Nefirescul meu e firescul lor aici

Eu personal nu m-am nascut in mine cu vreun sentiment de patriotism extraordinar.
S-au aprins pe rand niste beculete pe cand invatam istoria romanilor la scoala, dar oricum eu atunci nu aveam spiritul de a intelege tare multe.

Cred sincer ca e nevoie sa pleci departe si sa ajungi printre straini ca sa realizezi cine esti si de unde vii. Sa realizezi ca Romania nu e cacatul suprem, asa cum zic multi in timp ce pleaca capul in jos, in gest de neputinta.

Nu o fi bine, dar nici in alte locuri nu e o realitate mai placuta. E vorba ca oriunde ai merge, te confrunti realitati diferite, iar daca e sa fim nihilisti, peste tot e de cacat si pute!

Aici mi s-a intamplat de tare multe ori, atunci cand zic ca sunt din Romania, sa citesc diferite microexpresii pe unele chipuri si schimbari de atitudine. Imediat, sunt intrebata si ce fac aici, in caz ca nu ma aflu in momentul respectiv in campusul studentesc. Intrebarea e de cele mai multe ori pusa cu subinteles.

Ce vreau eu sa zic este ca…
Aici nefirescul meu e firescul lor.

Iar cu gandul asta, as incheia totusi cu faptul ca alegerea mea de a vedea lumea intreaga ma face fericita si ma invata multe. Eu stiu ca ma voi intoarce acasa intr-o buna zi, cu altii, impreuna, sa facem bine unde-i rau.

Published byMălina Amortoaie

Mă caut în versuri libere