Naturalele

Eu nu folosesc niciun produs întrebuinţat machiajului.

Aş ţine o dezbatere luuungă luuuungă pe tema asta, dar e 12:41 şi în 25 de minute începe Gossip Girl, şi nu am prea mult timp.

Părerea mea: o Doamne, iartă-mă, da’ nu! nu! nu! nu o să mă vedeţi niciodată la oglinda din baia fetelor băgându-mi rimel în ochi şi acoperindu-mi faţa cu 10 straturi de fond de ten, de culoarea căpşunii.

Nu. Decât să fac lucru ăsta, mai bine citesc o carte sau scriu ceva, comunic cu altcineva…practic aş face orice ca să înlocuiesc o porţie de mascara fix între ochi.

Ce văd fetele astea aşa de fascinant la asta??? Se străduiesc atâta pentru ce? Nu mai bine cumpără o cutie d’aia cu vopsea, că tot e mai ieftină decât toate ”uneltele” de la Sephora, şi îşi fac un ”make up” definitiv? Nu ar ieşi mai ieftin? Că doar ar arăta la fel.

Nu mi se pare ceva deosebit în această febră pe care le au adolescentele la vârsta mea. Eu… pe mine nu mă interesează. De ce? Că mă uit în oglindă, îmi place ce văd şi nu consider că trebuie să mă retuşez eu singură, de nebună. Aş folosi fond de ten cât îl folosesc dumnealor numai dacă aş avea faţa plină de coşuri, nu e cazul meu, că am învăţat m-a învăţat mama să îmi îngrijesc tenul.

Hai că am exagerat. Scuzele mele domnişoarelor în cauză. Dar, măi fetele, chiar e necesar să vă daţi cu bidineaua fond de ten pe faţă?! Da’ ce că nu e treaba mea, mai bine nu mă bag că eu sunt aia anormală şi na… sunt singura care la cei 13 ani ai săi nu a folosit mascara şi ruj roşu. Scuzele mele că nu sunt la modă, c’est la vie!

_______________________________

Te întrebi ce mi-a venit. M-am trezit dimineaţă, am deschis tv-ul tipic oricărui român în ziua de sâmbătă şi era pe ProTv, unde se desfăşura emisiunea Ce se întâmplă doctore? unde povesteau de noile tendinţe de machiaj pentru adolescente, inspirate din saga Twilight. Că acum e la modă să îşi albeşti faţa şi să îţi faci buzele roşu infernal.

Mă, oameni buni, voi sunteţi nebuni?! Aia joacă roluri de vampiri, machiaţi-vă aşa de Halloween, da’ nu ieşiţi măi aşa pe stradă că speriaţi copiii.

Ehe, dragă, eu tot sunt la modă, că eu nu sunt niciodată bronzată, am tenul cam palid şi nu cred că aş avea nevoie de aşa ceva :)) .

Published byMălina Amortoaie

Mă caut în versuri libere

2 Comments

 • Mădă

  August 20, 2010 at 5:43 pm Reply

  Fetele de vârsta ta n-ar trebui să folosească fondul de ten.Eu sunt un pic mai mare,dar nu mă încântă absolut DELOC chestia asta.Unele au impresia că dacă-l cumpără,coşurile şi alte imperfecţiuni se acoperă una-două.Ceea ce nu ştiu ele este că atunci când se “bucură” de el,faţa lor arată ORIBIL. :)) Anyway,e faţa lor,nu mă bag.Mai văd din astea pe stradă şi chipurile se laudă că au un ten perfect,de parcă n-ar fi evident că s-au dat cu 3,5 kg.
  Un alt produs care mi se pare în plus în viaţa unei fete este creionul pentru conturul buzelor.OMG,ŞI MI SE PARE ŞI MAI STUPID modul în care crede o “minie-pitzie”că-i stă bine.Creionul e roşu intens,iar rujul e roz…sau maro. Dezgustător. :-s
  Cam astea ar fi “chestiuţele” care nu-şi găsesc locul în trusa mea pt machiaj,chestii care i se potrivesc unei doamne şi nu unei adolescente cu un ten sensibil.
  Te-am pupat!^^

 • a-z

  June 13, 2011 at 2:09 pm Reply

  bravo pt alegerea ta! a fi natural si nu a-ti impune sa arati si sa fii precum isi doresc unii/altii/unele/altele da dovada de caracter si de vointa! in plus, fata de obiectele ce sunt expuse parerilor si musai de a fi adorate sau respinse, omul are un cap pe umeri. unii-l tin doar pt decor, ceilalti, printre care si tu ii confera un rol functional mai indicat. felicitari pt muzica pe care-ti place s-o asculti si toate bune si dupa admitere. :)

Post a Comment